woensdag 15 december 2010

De kerstboom

In de Havenkerk staat een kerstboom. Nu stond er andere jaren ook wel eentje, maar dat was een kleine kunstboom met een bonte verzameling aan ballen erin die pijnn deed aan je ogen. Dit jaar is het anders. Nu staat er een schitterende boom, gewoon helemaal af!
Daar heeft iemand voor gezorgd. Een dame van bijna 70 die sinds 4 jaar in de kerk komt. Vroeger als kind ging ze ook naar de kerk. Héél streng was het daar, volgens haar. In elk geval was de kerk helemaal buiten beeld geraakt. Tot ze een paar jaar geleden in aanraking kwam met de Havenkerk. Ze heeft haar plekje nu gevonden. Dat ging niet helemaal vanzelf. Maar ondertussen heeft ze haar rust gevonden en vinden anderen het fijn dat ze er is.
Deze dame heeft een zoon. 2 jaar geleden gebeurde er een wondertje. Nadat ze jarenlang niet met elkaar om waren gegaan herstelde het contact. Deze zoon heeft een prachtige cadeauwinkel in het sjieke gedeelte van de Haagse binnenstad, bij paleis Noordeinde om de hoek. In deze tijd voor kerst schittert zijn winkel van alle mogelijk denkbare mooie spullen die je voor kerst kunt kopen. Moeder vond het tijd worden dat de Havenkerk eens een mooie kerstboom kreeg. Samen zijn ze naar het Malieveld gegaan om die mooie boom te kopen. Zoonlief heeft een verzameling mooie bijelkaar passende kerstballen uit zijn winkel gehaald en samen zijn ze naar de kerk gegaan om de boom neer te zetten en op te tuigen. Deze prachtige boom is een kerstverhaal op zich.

2 opmerkingen:

  1. Wow, Peter, als dit geen kersverhaal is, dan weet ik het niet meer. Zoooo, Havenkerk! Gezegende Kerst voor al die mooie Havenkerk-mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter, mocht je op een of andere manier links naar andere logs willen en kunnen plaatsen, dan heb ik nog een leuke tip voor je:
    http://hansjanroosenbrand.web-log.nl/

    BeantwoordenVerwijderen